Tila & ihme

Sisustussuunnittelija Tampere Pirkanmaa

Autotallista oleskelutila ja toimisto

Tämän talon asukas on asunut eteläisessä Saksassa useita vuosia ja noiden aikojen muistoja ja miljöötä ryhdyttiin tuomaan myös hänen talonsa alakertaan. Varasto ja autotalli haluttiin oleskelukäyttöön ja kotitoimistolle piti löytyä kellarista myös oma tilansa.

”Tiedättehän ne punanenäiset nahkahousuiset sedät, jotka siemailevat viiniä keskieurooppalaisissa tavernoissa.” Tämä oli sisustuksen toive, mistä lähdettiin liikkeelle.
Tilassa kaadettiin seinä, jotta siitä saatiin yhtenäistä tilaa oleskelutilan ja ”satamatoimiston” kanssa. Sisustuksessa käytettiin rouheaa pintaa, kiveä, tummaa puuta ja lattia laatoitettiin hieman erilaisella tyylillä. Laatat rikottiin ja lattiasta tehtiin mosaiikkilattia. Näin rikottiin uuden ja vanhanlattian raja hauskalla tapaa. Massiiviset puupalkit lohmittiin ja sävytettiin. Niillä saatiin tilaan hyvä henki. Tilan kalusteet ja osa muusta esineistöstä teetetettiin erikoispuusepälläValaistus uusittiin ja roikkuvakattovalaisin teetätettiin puusepällä. Seinille kiinnitettiin kynttilöille omat taotut kynttilälyhdyt. Pienessä keittiönurkkauksessa pystyy tekemään pikkupurtavaa ja keittämään kahvit.

Asiakas ” Koen, että elämänlaatu on parantunut remontin myötä. Työt ovat nyt lähellä perhettä, ja alakerrassa on mukava tepastella ja pohtia maailman menoa.”  

Tämä kohde esiteltiin Meidän Talo lehdessä 11/2011