Tila & ihme

Sisustussuunnittelija Tampere Pirkanmaa

Kellarikerroksen oleskelu- ja saunatilat

Perheen pitkäaikainen haave kävi toteen, kun kellarikerrokseen suunniteltiin äijähenkinen oleskelutila saunaosastoineen.

Asiakkailla oli paljon toiveita ja ajatuksia tilan käytön suhteen. Perhe oli kiinnostunut keskiajasta ja tilaan toivottiin hieman Sherwoodin metsien tunnelmaa.

Tilan käyttö ja ideat suunnitteluun hahmottui pian. Kellariin käynti tapahtuu yläkerrasta sisäportaita pitkin ja talon takapihalta. Ulko-ovi teetätettiin myös keskiajan lankkuovi tyyliseksi kolkuttimineen. Seinäpinnat tehtiin tapetoimalla, slammaamalla ja muuraamalla. Lattiaan suunniteltiin lankkumainen liimattava vinyyli, mikä kestää hyvin kovaa kulutusta. Tilaan luotiin hieman Robin Hoodin aikaista tunnelmaa, jossa on rouheita pintoja, tummia sävyjä ja maskuliinisia kookkaita muotoja. Tilaan etsittiin massiivipuu kalusteet millä saatiin jykevyyttä tilan henkeen. Katto levytettiin ja pinnoitettiin antiikkilaastilla. Kattopalkit rakennettiin liimapuulevystä ”patinoitiin” taltalla, kirveellä ja käsiteltiin antiikkivahalla. Asukkaan hevimusiikkikokoelmille tehtiin valaistut upotetut vitriinit ja biljardipöytä ja jukeboksi sijoitettiin vitriinien eteen. Tilaan suunniteltiin myös baarikeittiö.  Pesuhuone ja saunaosasto suunniteltiin tummilla sävyillä.  Valaistus suunniteltiin myös kokonaan uudelleen. Valot suunniteltiin toimivaksi liiketunnistimilla ja himmentimillä, ja tilassa on hyödynnetty langattomia katkaisijoita.

Etsimme ammattilaiset, jotka osasivat tehdä toiveisiimme sopivan kokonaisuuden. Sisustuksen ammattilainen ja taitava kirvesmies auttoivat toteuttamaan ideamme. Lopputulos on parempi kuin mihin oma mielikuvitus olisi riittänyt. Viihdyn täällä seurassa, että yksin. Parasta tilassa on kuitenkin, että siitä on kaikille iloa. Täällä kuunnellaan musiikkia, katsotaan leffoja ja seurustellaan. Tämä on Hans Rock Cafe.

Tämä kohde esiteltiin Meidän Talo lehdessä 12/2011