Tila & ihme

Sisustussuunnittelija Tampere Pirkanmaa

Pirkkalan moderni kivitalo

Lapsiperhe rakennutti upean kolmekerroksisen kivitalon 350m2, missä Antoni Tapieksen lisäksi on paljon elämän iloa ja railakasta lapsiperheen arkea. Sisustussuunnittelu käynnistettiin aivan rakennusvaiheen alussa ja taloon suunniteltiin koko värimaailma, pinnat, kalusteet, tekstiilit ja valaistus.

Uudesta kodista haluttiin moderni ja aikaa kestävä, kotoisuutta kuitenkaan unohtamatta.

Pääväreiksi valittiin valkoinen ja musta, joihin on saatiin elävyyttä vaihtelevilla tapettikuoseilla ja punasilla yksityiskohdilla. Keskikerros tehtiin selkeäksi kokonaisuudeksi, missä kaunis valkoinen marmorilaatta sisääntulossa ja näyttävä tapetti portaikossa toivottaa ihmiset tervetulleeksi taloon. Antoni Tapieksen taideteokset saivat talosta arvopaikat. Tässä talossa haluttiin panostaa laatuun ja se näkyy jokaisessa tilassa. Talon kellarikerrokseen suunniteltiin viinihuone,  kotiteatteri, kuntosali ja musiikkihuone.

Nämä tilat tuovat arkeen sitä toivottua luksusta. Talon yläkerrassa sijaitsee makuuhuoneet ja yläkerran wc-suunniteltiin Aasia teeman mukaan.  Vanhempien makuuhuoneen yhteyteen suunniteltiin ylellinen pukeutumistila.

Kodissa on parasta kokonaisuus, kauniit yksityskohdat ja hyvä tunnelma. Miia ja Sirpa toivat sisutukseen runsautta ja kokonaisuuden hallintaa, kaivattua lämpöä ja kontrastia sekä auttoivat rajaamaan vaihtoehtoja. Erityisesti viinihuoneen ja kotiteatterin suunnittelussa suunnittelijat ylittivät odotukset moninkertaisesti. Tunnelmallinen tiiliseinä, tumma puulattia ja erilaiset valaistusratkaisut tekevät tilasta todella upean.

Tämä kohde esiteltiin Plaza lehdessä 11/2010

Lehtijuttu: 
Kolmen kerroksen väkeä