Tila & ihme

Sisustussuunnittelija Tampere Pirkanmaa

Täydellinen remontti kesäkotiin

Entinen koti ei mennyt kaupaksi, tehtiin siitä nelihenkisen perheen kakkoskoti, joka toimii perheen kesäkotina.

Tämä rivitalokolmio sai väriloisteen ylleen, kun huoneistossa tehtiin täydellinen remontti.

Kesäkodin suunnitteluun annetut toiveet oli paljon värejä, jotta kodissa olisi kesä talvellakin.

Kesäkoti suunniteltiin ainoastaan vapaa-ajan käyttöön. Perheen pojille tehtiin oma leikkihuone, missä on tilaa temmeltää. Tämä huone on tarvittaessa muunneltavissa makuuhuoneeksi. Musiikkiharrastusta varten on yksi huone suunniteltu, niin että perheen äiti saa soittaa pianoa ja pojat rumpuja. Yhdestä huoneesta tehtiin koko perheen yhteinen tv-huone. Nukkumatilaa asunnossa löytyy kuudelle hengelle.

Tämän kodin suunnittelussa käytettiin paljon värillisiä tapetteja ja pääväreiksi valittiin perheen lempivärit turkoosi ja punainen. Maaleissa käytettiin myös turkoosia. Valaistus suunniteltiin niin, että valonlähteet kytkettiin erikytkimien taakse, jotta valaistuksella pystyttiin luomaan erilaisia tunnelmia. Tehosteseinillä käytettiin led.nauha valaistusta, näin saatiin vielä lisätehoa tehosteseinään. Suurin osa kalusteista hankittiin Tila & ihmeen valikoimista. Perheellä oli muutamia vanhoja kalusteita, mitkä löysivät hyvin paikkansa uudesta kodista. Verhot teetätettiin ompeluineen Tila & ihmeeltä.

Yllätti, miten värit saatiin yhdistettyä kokonaisuudeksi näin hyvin, enkä koe, että lopputulos olisi mitenkään levoton. Tämä on nyt oikein hyvän mielen koti. Heti kun tänne tulee, tulee rentoutunut fiilis ja arki unohtuu.

Tämä kohde esiteltiin Kauniit Kodit lehdessä 09/2014

Lehtijuttu: 
Koti, jossa asuu ilo