Tila & ihme

Sisustussuunnittelija Tampere Pirkanmaa

Uusi koti vanhan ajan henkeen

Nuori pari suunnitteli itselleen kodin, mutta apua tarvittiin sisustuksen kanssa.

Omakotitalo on 2- kerroksessa ja tilaa 156m2.  Kodissa suunniteltiin kaikki pinnat ja osa kalusteista ja valaisimista.

Pariskunnan maku sisustamisesta oli samantyylinen.  Kodista pariskunta ei halunnut mitään tietynlaista tyylisuuntaa, vaan juuri heidän näköistä ja tunnelmallista. Väreihin toivottiin maanläheisiä värejä ja tunnelmaa.

Seinäpinnoilla käytettiin paljon näyttäviä tapetteja ja maalisävyssä harmaata, mikä yhdistyi hyvin kaikki valittuihin tapetteihin. Tehoste sävynä käytettiin oliivinväristä maalia. Se toi ryhtiä ja hauskuutta pintoihin. Talon lähellä on aikaisemmin ollut tiilitehdas, joten olohuoneeseen suunniteltiin rustiikkinen tiiliseinä, mikä muistuttaa myös alueen vanhasta historiasta ja sopii tämän tyyliseen sisustukseen. Pariskunta on aina asunut junaradan vieressä, joten keittiöön suunniteltiin fototapetti, missä on junanraiteet.  Tämä teema muistuttaa parin juurista. Lattia materiaaliksi valittiin vinyylilattia, koska kodissa asuu myös kaksi isoa koiraa ja tämä materiaali on täydellinen lemmikkieläin perheille. Se on erittäin kestävä, lämmin ja akustisesti hyvä materiaali. Tämä koti on niin selvästi paria itseään. Kun sisälle astuu, tuntee tulleensa oikeaan kotiin, joka ilmaisee parin mieltymyksiä ja makua todella luonnollisesti. Kun sisustuksen taustalla on tarinaa, siitä tulee oman tuntuinen.

Kokonaisuus on heti tuntunut omalta. Pitkäaikainen unelma on nyt kuitenkin todellisuutta, ja meillä on oma ja erittäin mieluinen paikka kasvaa.

Tämä kohde esiteltiin Kauniit Kodit lehdessä 11/2012

Lehtijuttu: 
Vanhan ajan henkeen